@  UniCTouch brengt nieuwe mogelijkheden voor consumentenelektronica

  Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het ontwerp van consumptiegoederen. Ook elektronische goederen voor thuisgebruik volgen deze trend al geruime tijd: keukenapparatuur, AV-toegangssystemen, bedieningspanelen voor HVAC-installaties, enz.  Deze moeten allemaal een goede functionaliteit combineren met een strak design.

  Tegenwoordig zijn er een paar mogelijkheden om Touch-oplossingen te creëren in andere materialen dan glas, maar deze hebben hun beperkingen. Toepassingen met mechanische schakelaars kunnen voldoende robuustheid bieden, maar de ruimte voor de knoppen moet uit metaal worden gefreesd, de mechanische knoppen moeten worden geïmplementeerd en daarenboven is een vlak oppervlak vereist.

  UniCTouch biedt een geweldig alternatief voor deze oplossingen, met meer mogelijkheden en minder kosten.

  UniCTouch kan worden toegepast achter bijna elk soort overlay-materiaal: metaal, hout, roestvrij staal, goud, kurk, … Het is een capacitieve technologie, wat inhoudt dat je met vrij standaard elektronica bijna elk IC kunt uitlezen en dat de bediening via een groot aantal invoerapparaten kan gebeuren: toetsen, wielfuncties, touchpad, slider…

  Dit biedt grote voordelen, zoals de mogelijkheid om een backlight achter het touch-panel te plaatsen of zelfs voor een gebogen design van het frontpaneel.  Ook in gebruik biedt het voldoende voordelen: er is slechts lichte druk nodig zodat er dus nooit problemen zijn met vochtigheid, bediening door handschoenen of met andere omgevingsfactoren. Bovendien reageert UniCTouch alleen op snelle veranderingen (druk), niet op langzame veranderingen zoals temperatuurschommelingen.

  Media

  Voor productingenieurs is het voordelig dat het niet altijd nodig is om een rugpaneel, voor steun of tegendruk, aan te brengen en dat er geen uniforme afstand tussen de elektroden nodig is. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in productontwerp en een eenvoudige productie-integratie. Je plakt in feite een sticker op de achterkant van de frontplaat en er is geen verdere kalibratie nodig.

  UniCTouch combineert echt al deze voordelen met een lagere ‘Total Cost of Ownership’ voor uw toepassingen. Praat met een van onze vertegenwoordigers om erachter te komen hoe we u kunnen helpen die uniek ogende Touch te ontwikkelen met UniCTouch.

  Discover other posts