@  TwoTouch Redundant Technology maakt vooruitgang

  Bij ClickTouch zijn we erg trots op de innovatieve technologieën die we ontwikkelen. Het feit dat ze worden gebruikt in uiterst nauwkeurige omgevingen, betekent immers dat onze klanten er veel vertrouwen in hebben. Een van de innovaties waar we erg enthousiast over zijn, is our TwoTouch technology.

  Hoe werkt TwoTouch?

  Al vele jaren zijn capacitieve touchscreens goed ingeburgerd in industriële en medische gebieden, omdat ze het leven van hun gebruikers veel gemakkelijker hebben gemaakt. Capacitieve touchscreens hebben echter één belangrijk nadeel: ze zijn gevoelig voor onbedoelde activering van het touchscreen vanwege minimale, onbedoelde druk, sterke temperatuurschommelingen of de nabijheid van een geleidend object. De onbedoelde activering kan op zijn beurt ernstige gevolgen hebben.

  Om dit probleem aan te pakken, heeft ClickTouch een oplossing ontwikkeld: TwoTouch Redundant Technology. Simpel gezegd, een tweede resistieve touchscreen wordt toegevoegd onder een conventioneel capacitief touchscreen. Als een operator wil dat een bepaalde actie plaatsvindt, moet een aanraking door elk scherm afzonderlijk worden geregistreerd en door beide decoders worden geverifieerd. Met andere woorden, er wordt redundantie gecreëerd, wat betekent dat alleen volledig opzettelijke activeringen worden geregistreerd.

  Ramping up production

  Omdat TwoTouch een relatief jonge technologie is, hebben we onlangs de eerste serieproductie van TwoTouch-touchscreens afgerond. Dankzij uitgebreid onderzoek kunnen we touchscreens bouwen met deze innovatieve redundante technologie in elke dimensie. Bovendien hebben touchscreens die werken met TwoTouch-technologie de mogelijkheid tot multitouch. Dat betekent dat er meerdere activeringen tegelijk (bijvoorbeeld voor in- en uitzoomen) mogelijk zijn.

  TwoTouch: A universal tool

  Dus in welke omgevingen zal TwoTouch-technologie het verschil maken? Een relevant voorbeeld is het militaire veld. Na twee dodelijke ongevallen besloot de US Navy om geen touchscreens te gebruiken om hun schepen te bedienen. Desalniettemin zou capacitieve technologie met een ingebouwde veiligheidsfunctie, zoals TwoTouch, een optie kunnen zijn die het overwegen waard is, omdat deze het risico van onbedoelde activeringen elimineert, terwijl het bedieningscomfort van capacitieve touchscreens behouden blijft.

  Naast militair is TwoTouch ook een geweldig hulpmiddel voor medische toepassingen waarbij een enkele druppel die langs het scherm loopt ernstige gevolgen kan hebben. Stel je ten slotte een machine voor die zware lasten hoog boven de hoofden van mensen moet dragen. Elke onbedoelde activering kan grote gevolgen hebben.

  Als we zien hoe onze eigen technologieën evolueren en een belangrijke rol spelen in vitale toepassingen, geeft ons dat de bevestiging dat we op de goede weg zijn. Benieuwd hoe ClickTouch u kan helpen? Get in touch en we zoeken samen naar een oplossing.