@  Resistieve Touchscreen

  Begin jaren 90 introduceerde Clicktouch zijn Resistive Touchscreens-technologie (RTS). Doorheen de jaren hebben we een uitgebreide kennis opgebouwd. Om de best mogelijke oplossing te realiseren, in elke toepassing en in elke specifieke conditie, kiest Clicktouch de technologie met de best bewezen staat van dienst voor een specifiek gebruik.

  Naast de standaard afmetingen is Clicktouch eveneens sterk in compleet op maat gemaakte sensoren. Wij ontwerpen en vervaardigen onze touchscreens volgens de specifieke eisen van elke klant. Op die manier bieden wij een grote flexibiliteit in ontwerp en uitvoering, zoals dat ook geldt voor onze andere technologieën.

  Touchscreens kunnen gecombineerd worden met andere invoersystemen, zoals bv. membraantoetsenborden, teneinde volledig
  geïntegreerde oplossingen te bekomen.

  Technologie
  Wanneer een vinger op een resistieve touchscreen-sensor drukt, maakt deze een echt elektrisch contact. Het scherm bestaat uit een glazen substraat met daarop twee lagen PET (polyethyleentereftalaat), elk bekleed met ITO (indium-tinoxide). Deze worden gescheiden door een luchtspleet en uit elkaar gehouden met afstandsstippen. Daaronder bevindt zich een isolerende ondergrond, meestal gemaakt van glas.

  Er zijn twee verschillende soorten geleidende lagen. Het eerste type heet matrix, waarbij gestreepte elektroden op substraten naar elkaar toe zijn gericht. Het tweede type wordt analoog genoemd en bestaat uit transparante elektroden zonder enig patroon naar elkaar toe gericht.

  Wanneer contact wordt gemaakt met het oppervlak van het touchscreen, worden de twee vellen tegen elkaar gedrukt om fysiek in contact te komen. Op deze twee vellen zijn er horizontale en verticale lijnen die, wanneer ze tegen elkaar worden gedrukt, de exacte locatie van de aanraking registreren. Omdat het touchscreen input van contact met vrijwel elk object (vinger, stylus / pen, handpalm) waarneemt, zijn resistieve touchscreens een soort “passieve” technologie.

  Media

  Voordelen van de ClickTouch technologie:

  • Eenvoudig & gebruiksvriendelijk
  • Geïntegreerde oplossingen mogelijk
  • Uitstekende transparantie
  • Zowel standaard als klantspecifiek
  • Ruim toepasbaar
  • Lage kost
  • Duurzaam & Betrouwbaar
  • Bestand tegen de meeste chemicaliën en slijtage
  • Zowel matrix als analoge versies
  • 4-wire, 5-wire & 8-wire technology

  Resistieve touchscreens zijn er in 4-, 5-, 6- en 8-draads varianten, die verschillende graden van duurzaamheid en ruisonderdrukking bieden.

  De belangrijkste waardepropositie van resistieve touchscreens is dat ze goedkoper zijn om te produceren. Hoewel de prestaties van resistieve aanrakingen meestal beperkt zijn tot eenvoudige aanrakingen en gebaren met één vinger, bedient het toch een brede gebruikersgroep. Resistieve touchscreens zijn te vinden in automobiel-, medische en industriële apparatuur, en natuurlijk in point-of-sale (POS) -terminals.

  DISCOVER MORE TECHNOLOGIES