@  Capacitieve touchscreen

  In 2000 ontwikkelden en produceerden we de eerste capacitieve touchscreen ter wereld voor industriële massaproductie. Op grote schaal gebruikt op geldautomaten, verkoopterminals, navigatiesystemen, medische monitoren en industriële bedieningspanelen en finaal werd het extreem populair op handhelds met touchscreens nadat Apple de iPhone in 2007 introduceerde.

  Technologie

  “Capacitive Touch Sensing” is een capacitieve detectie techniek die gebruik maakt van eenvoudige constructie en decodering. Deze variant maakt gebruik van een lichte elektrische lading die over het hele scherm wordt verspreid. Wanneer u het display met uw vinger aanraakt, wordt de elektrische stroom onderbroken (anders geleidend) omdat uw lichaam elektriciteit geleidt. Het punt waar dit gebeurt, wordt gedetecteerd door de software. Capacitieve schermen kunnen op meer dan één plaats tegelijk worden aangeraakt. In tegenstelling tot de meeste andere soorten touchscreens werken ze niet als je ze aanraakt met een plastic stylus (omdat het plastic een isolator is en ervoor zorgt dat je hand het elektrische veld niet beïnvloedt).

  In tegenstelling tot sommige andere technieken (resistief, infrarood, oppervlaktegolf, etc.) waar de sensor aan de voorkant zit en dus kwetsbaarder is, wordt bij  projected-capacitance (PCAP) -technologie de sensorfolie achter een beschermende overlay gemonteerd waardoor deze ook niet de tekortkomingen heeft van bijvoorbeeld een resistieve touchscreens met als gevolg dat ze in veel hoogwaardige en grootschalige toepassingen worden ingezet. Vanwege de aantrekkelijke eigenschappen van touchscreens met projected-capacitance, is er alsmaar stijgend aantal consumenten die apparaten wensen die deze technologie gebruiken.

  De PCAP-touchscreens hebben superieure multi-touch prestaties, duurzaamheid, uitstekende optische doorlaatbaarheid (meer dan 90%), krasbestendigheid, vrij van verouderingsverschijnselen, bieden hoge prestaties op het gebied van nauwkeurigheid, stroomverbruik en verversingssnelheid.

  Multi-finger touch en gebaren maken aanzienlijke verbeteringen aan de gebruikersinterface mogelijk. Met populaire gebaren, zoals knijpen en zoomen met twee vingers, kunnen gebruikers in- of uitzoomen op een afbeelding. Met multi-touch zijn we in staat om op maat gemaakte gebaren te ontwikkelen, die waarde toevoegen voor eindgebruikers en gepromoot kunnen worden als productdifferentiators.

  Post
  Post
  Post
  Post
  Post
  Media

  Cover lens

  De coverlens en touchsensor zijn complexe structuren die samen de stack-up van een touchscreen vormen. De coverlens, de bovenste laag, kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Glas geeft de hoogwaardige afwerking en PC (polycarbonaat) of PMMA (poly methylmethacrylaat AKA acryl- of plexiglas) in plaats van glas is meestal goedkoper, breukvast maar kan de signaalgevoeligheid verlagen.

  De standaard PCAP-oplossingen van ClickTouch

  Sinds ClickTouch in 2000 de eerste PCAP-oplossing voor de industriële markt ontwikkelde, biedt het verschillende capacitieve oplossingen. De wereld is continu in ontwikkeling, waardoor de behoefte aan standaardoplossingen steeds groter wordt.
  De CTG ‘Touch on Glass’ is gebaseerd op een innovatieve Glass on Glass-constructie. Het (standaard) afdekglas is optisch gelamineerd met het capacitieve ‘ITO on glass’ -deel. Dit zorgt voor een extreem hoge transparantie en eenvoudige constructie.

  PCAP controller

  Clicktouch biedt alle benodigde ondersteuning bij het integreren en het op maat programmeren van de touchscreen controller. Het beïnvloedt de prestaties, functionaliteit en de gebruikerservaring door hoe goed het omgaat met de verwerking van ruisgevoelige signalen. Een controller heeft op zijn minst hoogwaardige analoge frontends, ingebouwde ruisbehandelingsmogelijkheden en geavanceerde verwerkingsalgoritmen nodig. Door een hoge signaal-ruisverhouding (SNR) en effectieve ruisbehandeling te bieden, kan een controller de verslechtering van de signaalsterkte die afkomstig is van ruisbronnen, compenseren.

  We gebruiken op maat gemaakte algoritmen die compatibel zijn met de gebruikte sensoren. De programmering van de controller bepaalt ook welke geavanceerde functies, zoals watertolerantie, waterbediening of handschoencontrole, het systeem kan ondersteunen.

  Post
  Post
  Post
  Media

  Clicktouch biedt:

  • standaard of op maat bedrukt glas
  • standaard of custom capacitief ‘ITO on Glass’ touchscreen
  • standaard of custom controller, kabels
  • standaard of custom software en stuurprogramma’s

   

  Get Inspired
  Gerelateerde producten