@  Betrouwbare achtergrondverlichting: Chasm helpt ons de kloof te overbruggen

  Voor sommige producten kan achtergrondverlichting een interessante optie zijn, hetzij uit noodzaak of simpelweg vanwege esthetiek. Wat de reden ook is, ClickTouch kan u helpen. Nu nog betrouwbaarder dan voorheen. Dat komt omdat Chasm, een vertrouwde partner van ClickTouch, onlangs een Carbon Nanotube-inkt heeft ontwikkeld die zich perfect leent voor touch-interfaces met achtergrondverlichting.

  Waar gaat het over?

  Traditioneel is ITO (Indium Tin Oxide) de laatste 4 decennia hét transparante geleidend materiaal bij het maken van capacitieve aanraaksensoren met achtergrondverlichting. Deze leidende positie is te danken aan de hoge transparantie en geleidbaarheid. Zoals bij elk materiaal, heeft ITO echter ook enkele nadelen. Ten eerste is het niet erg flexibel, terwijl de vraag om geleidende materialen op flexibele substraten te printen toeneemt. Bovendien heeft ITO ook hoge patroonkosten. Hoewel er nog tal van toepassingen zijn die zeer geschikt zijn voor dit materiaal, is de behoefte aan andere opties duidelijk.

  Dat is waar Chasm om de hoek komt kijken. Ze hebben inderdaad een innovatief type CNT-inkt (Carbon Nanotube) ontwikkeld dat zeer betrouwbaar en stabiel is. Andere sterke punten van de CNT-inkt van Chasm zijn de lage patroonkosten (het wordt alleen toegepast waar het nodig is) en de omgevingsstabiliteit. Uit uitgebreide tests blijkt zelfs dat de inkt zijn functionaliteit gedurende langere tijd behoudt. Met andere woorden, CNT-inkt is een uitstekende manier om betrouwbare achtergrondverlichting te bieden. Het behoeft geen betoog dat ClickTouch zeer vereerd is om een ​​geprefereerde en gevalideerde applicator van deze inkt te zijn, aangezien het een bevestiging is van onze uitgebreide expertise.

  media

  Bovenstaande vergelijkingstabel laat zien dat de CNT niet alleen erg transparant en flexibel is. Vooral de omgevingsstabiliteit maakt het het perfecte alternatief voor de verouderde PEDOT-polymeren.

  Hoe gebruiken we het?

  Wat zijn de toepassingen van Chasm’s CNT-inkt? In principe gebruiken we CNT-inkt voor elk type capacitieve gebruikersinterface met achtergrondverlichting (aanraakknoppen, schakelaars, schuifregelaars en membraanoplossingen). Die interfaces zijn te vinden in huishoudelijke apparaten, verlichtingstoepassingen, gebouwbesturingen en auto-interieurs. Denk aan de bedieningsknoppen in liften, op high-end koffiemachines of op je huis- of kantoorprinter.

  Naast deze toepassingen gebruiken we ook een CNT-inkt wanneer er een omgevingsstabiliteit vereist is. Het toegangscontrolesysteem van een gebouw wordt bijvoorbeeld vaak blootgesteld aan fel zonlicht en dus hoge temperaturen, UV-straling en vochtigheid. In die gevallen zorgen de expertise van ClickTouch en de knowhow van Chasm voor een product dat jarenlang betrouwbare achtergrondverlichting biedt zonder kwaliteitsverlies

  Post
  Post
  Post
  Post

  Conclusie: de CNT-inkt van Chasm voor een betrouwbare achtergrondverlichting is flexibel, zowel van aard als van de manier waarop we deze toepassen. Dat komt omdat we een flexibele leverancier van oplossingen zijn, omdat we een oplossing leveren die perfect beantwoordt aan de behoeften van onze klanten. Bent u benieuwd hoe wij de capacitieve backlit-touch-oplossing kunnen leveren die u zoekt? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

  Share
  Ontdek meer technologieën

  Geïnspireerd? Neem contact met ons op en we werken een oplossing op maat voor u uit.