@  Metal dome? We hebben een uitstekend alternatief!

  Een metal dome wordt vaak gebruikt voor de schakeling van membraantoetsenborden. Dankzij zijn veelzijdigheid biedt deze techniek vele gebruiksvoordelen maar weet ook dat ClickTouch een eigen vervormingsprocédé heeft ontwikkeld. Een gepatendeerde dome die nog performanter is dan de metal dome.

  Maak nu kennis met onze eigen ClickTouch-dome!

  Media

  Vrij van metalen onderdelen

  Hoewel onze ClickTouch-dome nog steeds een opwindende en innovatieve oplossing is, bestaat deze techniek reeds drie decennia. Het echte onderscheid tegenover de klassieke metal dome bestaat erin dat onze vervorming gebeurt via een speciaal gepatenteerde ‘reliëfdruktechniek’ en er daarbij geen metalen onderdelen gebruikt worden. Dit laatste zorgt voor een gemakkelijke aanpassing van de indrukkingskracht van de toetsen, terwijl dit bij een metalen dome veel beperkter kan gebeuren.

  Onze Key-by-Key-Embossing is standaard en laat de eindgebruiker genieten van een gelijke activeringskracht en een precieze tactiele feedback. Als extra bonus biedt de ClickTouch dome, die volledig in België is ontwikkeld, de IP67-norm, waardoor deze volledig bestand is tegen stof en vocht. Onze vervorming vermijdt de kans op autocontact en elektrostatische ontlading. Ook wanneer er antennes in de buurt zijn treden er geen storingen op en blijft het systeem uiterst betrouwbaar.

  Onze voordelen tegenover een metal dome

  Onze ClickTouch-dome zorgt voor een belangrijk voordeel, namelijk een extreem lange levensduur. Daar waar een metal dome ongeveer één miljoen toetsindrukkingen trotseert, staat onze ClickTouch-dome garant voor minstens 6 miljoen activeringen, dus zes keer zoveel! Door zijn langere travel is onze dome perfect geschikt voor handschoengebruik. Zelfs dan bekomt de gebruiker de best mogelijke voelbare toets-feedback. De afwezigheid van metaal zorgt voor een homogene toetsverlichting terwijl uitgebreide testen bewezen hebben dat onze toetsenborden bestand zijn tegen de meeste industriële chemische middelen. Op onze toetsenborden kan, naar wens volledig of selectief, een UV-uitgeharde krasvaste structuur aangebracht worden. Dat betekent dat we, waar dit noodzakelijk is, perfect kristalheldere zones kunnen creëren.

  De eigenschappen van onze ClickTouch-dome maken onze toetsenborden uitermate geschikt voor een breed scala aan markten en toepassingen. Hierbij denken we o.a. aan veeleisende sectoren zoals industrie, medisch, leger, transport, luchtvaart en ‘heavy duty equipment’ maar ook aan de alledaagse wereld van de huishoudelijke apparaten. Het veelzijdig gebruik van onze Clicktouch-dome vereist een zeer hoge kwaliteit. Daarom wordt elk ClickTouch-toetsenbord grondig getest om er zeker van te zijn dat het de meer dan 6 miljoen indrukkingen per toets zal doorstaan.

  Post
  Post
  Post
  Post
  Post

  Hoewel de metal dome een solide oplossing is en blijft, zijn we ervan overtuigd dat onze eigen ClickTouch-vervorming een mooi en innovatief alternatief kan bieden. Voor toetsen met een dubbelklik-functie integreren we zelfs beide technieken in eenzelfde toetsenbord!

  We kijken er naar uit om onze Clicktouch-dome in uw volgende HMI te integreren. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen uitwerken.

  Ben je geïnspireerd geraakt? Neem dan contact met ons op om samen een maatoplossing uit te werken.   Discover more technologies